Оцінка факторів конкурентоспроможності підприємства
Ключові слова:
оцінка, фактори, конкурентоспроможність підприємства, методи оцінки, модель оцінки, структурні компонентиАнотація
У статті розглядаються теоретичні та практичні аспекти оцінки факторів конкурентоспроможності промислового підприємства на прикладі ТОВ «Сандора», яке виробляє соки. Проводиться аналіз факторів конкурентоспроможності підприємства на трьох рівнях: галузевому, загальногосподарському та внутрішньогосподарському. Демонструється оцінка конкурентоспроможності продукції методом комплексних відносних показників. Наголошується, що додатковий етап оцінки структурних компонентів параметрів конкурентоспроможності продукції дає можливість оцінити фактори, які їх формують, та визначити напрямки її підвищення.
Посилання
Єлець О.П., Богдан Є.В. Сутність конкуренції та конкурентоспроможності підприємства. – Режим доступу: http://www.zgia.zp.ua/gazeta/evzdia_7_082.pdf.
Конкурентоспроможність підприємства: оцінка рівня та напрями підвищення: [монографія / за заг. ред. О.Г. Янкового]. – Одеса: Атлант, 2013. – 470 с.
Офіційний сайт ТОВ «Сандора», - Режим доступу: http://www.sandora.mk.ua/.
Управління конкурентоспроможністю підприємства : Навчальний
посібник. – С.М. Клименко, О.С. Дуброва та ін. – К. : КНЕУ, 2006. – 527 с.
Міхєєва Є. М. Управління якістю: підручник / Є. М. Міхеєва, М. В. Сіроштан - М.: видавничо-торгова корпорація «Дашков і Ко», 2009 .- 708 с.
Товарна інноваційна політика - Кардаш В.Я./ Режим доступу: http://studentbooks.com.ua/content/view/771/44/1/1/
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Сучасні проблеми економіки і підприємництво
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.