Визначення конкурентоспроможності продукції на прикладі ТОВ «Житомирський Граніт»
Ключові слова:
конкурентоспроможність продукції, ціна, інтегральний аналіз, якість, граніт, показник.Анотація
В статті розглянуто чому конкурентоспроможність продукції підприємства є невід'ємною складовою його успіху. Також було проведено аналіз методів визначення конкурентоспроможності продукції підприємства. В основному увага приділялась підприємствам гірничодобувної промисловості в житомирській області. Було проведено аналіз конкурентоспроможності основного товару серед підприємств – граніту, та визначено його основні якісні характеристики. В результаті відповідних розрахунків за допомогою методу інтегрального показника конкурентоспроможності визначено ТОВ «Житомирський Граніт» основним лідером на ринку граніту у Житомирській області.
Посилання
Балабанова Л.В. Управління конкурентоспроможністю підприємств: навч. Посібник/ Л.В. Балабанова, Г.В. Кривенко, І. В. Балабанова; М-во освіти і науки України, Донецький ун-т екон. і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. – К.: Професіонал, 2009. – 256 с.
Гончарова Н.П. Концептуальні параметри конкурентоспроможності національної економіки// Актуальні проблеми економіки. – 2006, № 8 (62). – С. 43-44.
Драган О. І. Конкурентоспроможність підприємства в умовах технологічної конкуренції: методологічний аспект [Текст] / О. І. Драган // Економіка ринкових відносин. – 2008. – № 1. – С. 55-59.
Клименко С.М. / Управління конкурентоспроможністю підприємства: навч. посібник / С.М. Клименко [и др.]; М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Київський нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана». – Вид. 2-ге, без змін. – К.: КНЕУ, 2009. – 515 с.
Портер М. Конкуренция / Портер М., Майкл Э- М. : Издат. дом «Вильямс», 2001. – ISSN 5-8459-0794-2.
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Сучасні проблеми економіки і підприємництво
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.