ПІДХОДИ ДО КЛАСИФІКАЦІЯ ФАКТОРІВ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА ТА ЇХ СИСТЕМАТИЗАЦІЯ
Ключові слова:
конкурентоспроможність, класифікація факторів, стратегія, систематизація.Анотація
Розглянуто різні підходи до класифікації факторів конкурентоспроможності. Виділені та систематизовані класифікації різних авторів, що мають спільні критерії. Доведені недоліки та зазначені переваги даних класифікацій. Запропоновано більш досконалу класифікацію факторів конкурентоспроможності за різними критеріями.
Посилання
Зайцев Н.Л. Экономика организации: учебник для вузов. – 2–е изд., перераб. и доп. / Н.Л. Зайцев. – М.: Изд–во «Экзамен», 2004. – 624 с.
Миронов М.Г. Ваша конкурентоспособность / М.Г. Миронов. – М.: Альфа–Пресс, 2004. – 160 с.
Оллівье А. Международный маркетинг / А. Оллівье, А. Дайан, Р. Урсе // Академия рынка: Маркетинг / пер. с фр. А. Дайан, Ф. Бруккерель и др. – М.: Экономика, 1993. – 560 с.
Портер М. Конкуренция: Пер. с англ.: Уч. пос. / М. Портер. – М.: Издательский дом «Вильямс», 2005. – 608 с.
Смольянова Е.Л. К вопросу о классификации факторов и резервов обеспечения конкурентоспособности предприятия / Е.Л. Смольянова, В.Б. Малицкая // Вестник ТГУ, выпуск 2 (70), 2009. – С. 336–344.
Томпсон А.А. (мл.) Стратегический менеджмент: концепции и ситуации / А.А. Томпсон (мл.), А.Дж. Стрикленд III. – М.: ИНФА–М, 2001 – 412 с.
Фатхутдинов Р.А. Конкурентоспособность: Экономика, стратегия, управление: Учебник / Р.А. Фатхутдинов. - М.: ИНФРА-М, 2000. - 312 с.
##submission.downloads##
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Сучасні проблеми економіки і підприємництво
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.