ОЦІНКА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ГАЛУЗЕЙ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА
Анотація
У статті розглянуто особливості розвитку економіки в умовах глобалізації, проведено аналіз конкурентоспроможних галузей економіки України. Визначено перспективи розвитку та можливості провідних галузей конкурувати на світовому ринку.
Посилання
Конкурентоспроможність економіки України в умовах глобалізації / Я.А. Жаліло, Я.Б. Базилюк, Я.В. Белінська та in.; За рсд. Я.А. Жаліла. – К.: НІСД, 2005. – 388 с.
Коротка С.Г. Держава в управлінні та посиленні конкурентоспроможності зовнішньоторговельної сфери України //Акт. пробл. міжнар. відносин. – 2005.- №52. – Ч. 2. – С. 195-200.
Малащук Д.В. Пріоритетні заходи щодо забезпечення конкурентоспроможності економіки України //Актуальні проблеми економіки. – 2005.- №1. – С. 22-31.
Семко Т.В., Безугяа В. О. Світовий досвід формування конкурентоспроможних
регіонів//Економіка: пробл. теорії та практики. – 2004.- №192. – Т. 2. – С. 403-412.
Черевань В.П. Україна в глобальній конкурентоспроможності // Глобалізація COT: конкурентні позиції України: Матеріали науково-практичної конференції 27.03.2007. – К.: ТОВ УВПК «Ексот», 2007. – С. 14-27.
Шевченко М. М. Характер впливу економічної інтернаціоналізації як субпроцесу глобалізації на конкурентоспроможність галузей промисловості // Вісник НТУУ «Харківський політехнічний інститут». Серія «Технічний прогрес та ефективність виробництва». – Харків НТУ «ХПІ».-2007- №1-с.80-85
Беззубченко, О.А Оцінка конкурентоспроможності галузей національної
економіки в Умовах глобалізації [Текст] / О.А Беззубченко //Економічний простір – 2009.-№21.-С. 85-93.
##submission.downloads##
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Сучасні проблеми економіки і підприємництво
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.