Доцільність використання джерел струму на основі конденсаторів.

Автор(и)

Ключові слова:

електрохімія, хімічні джерела струму, інновація, конденсатори, нововведення, альтернатива

Анотація

В статті йдеться про доцільність заміни звичайних акумуляторів конденсаторними. На сьогодні, проблема утилізації хімічних джерел струму стоїть доволі гостро. Це зумовлено не лише вмістом важких металів(кадмію, свинцю) та літію в них, а, особливо, низьким рівнем екологічної свідомості населення. Так, нині найуживанішими акумуляторами для населення є нікель-кадмієві та літій йонні акумулятори. Так, внаслідок низького рівня екологічної свідомості населення, відпрацьовані джерела струму (батарейки та акумулятори) викидаються разом з звичайним сміттям, котре далі спалюється на сміттєзвалищах. Це призводить до потрапляння в атмосферу важких металів, що містяться всередині хімічних джерел струму. Дані акумулятори можна замінити конденсаторними. Конденсаторні акумулятори не містять важких металів, тому, в разі їх неправильної утилізації шкода навколишньому середовищу буде меншою, аніж у випадку нікель-кадмієвого акумулятора. Отже, дані акумулятори дозволять не лише відчутно зменшити забруднення навколишнього середовища, а й зменшити витрати на обслуговування установок для утилізації відпрацьованих акумуляторів. 

Посилання

Паникарский А. С. Экономические предпосылки развития гибридного автотранспорта в Украине //Автомобильный транспорт. – 2006. – №. 18.

http://www.osvita.org.ua/news/77698.html

http://innov.org.ua/news/tekhnolohii/enerhetyka/3336-ukrainski-vcheni-rozrobyly-ekolohichno-chysti-batareiky-iaki-zariadzhaiutsia-za-5-sekund

http://uttm.com.ua/articles-3-8.html

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-05-18

Номер

Розділ

ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ