Аналіз економіко-екологічних проблем енергетичної галузі України

Автор(и)

Ключові слова:

енергетична галузь, економічні проблеми, екологічні проблеми, альтернативні джерела енергії, природні ресурси, паливно-енергетичний комплекс.

Анотація

У статті надана характеристика енергетичної галузі України, проаналізовано стан та особливості паливно-енергетичного комплексу, досліджені економічні та екологічні проблеми галузі, висвітлені причини низької ефективності використання природних ресурсів та особливості і проблеми розвитку енергетичної галузі України, визначені проблеми та наслідки залежності національної економіки від іноземних постачальників паливно-енергетичних ресурсів, підкреслена необхідність диверсифікації джерел та шляхів постачань палива, проаналізований стан заборгованостей споживачів енергетичній компанії, наведені приклади використання альтернативних джерел енергії та підтверджена ефективність їхнього використання при умові впровадження «зелених» тарифів. За результатами дослідження виявлені основні причини, що призвели до появи економіко-екологічних проблем вітчизняної енергетики, до яких можна віднести відсутність впровадження в енергетичну галузь технічних, технологічних, економічних та управлінських інновацій, недосконалість законодавства та відсутність стимулювання споживачів до заощадження теплової та електричної енергії.

 

Посилання

Федишин Б.П. Економіка енергетики: Навчальний посібник для студентів енергетичних спеціальностей вищих навчальних закладів. – Тернопіль.Астон. – 160с.

Воробьев И.Е., Фоменко А.Л. Электроенергия из органических топлив (обзор, прогнозы, экономика).Пособие для теплоэнергетиков// -Киев: Энергетика и электрификация, 2002. – 280с.

Шелегеда Б.Г. Экономические проблемы в условиях транзитной экономики / Шелегеда Б.Г., Кравцова Л.В./Вісник Донецького уніве:рситету. Серія В. Економіка і право. - 2002. - №2-1.

Витвицкий Ф.А. Что там в подземных кладовых?// Голос Украины.11 апреля, №59(5309) - .С.13.

Урядовий кур’єр//Енергія інновацій//http://www.ukurier.gov/ua/

##submission.downloads##

Номер

Розділ

ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ