Співпраця наукових інститутів (на прикладі Науково-дослідного економічного інституту України (НДЕІ))

Автор(и)

Ключові слова:

наукова установа, інститут, співпраця, міжнародна співпраця, економіка, наука, дослідження, розробка, проект.

Анотація

В статті досліджується значення та можливості співпраці, розглядаються переваги взаємодії наукових установ. Вивчаються умови співробітництва, задіяність сторін.

Головним об’єктом дослідження в роботі виступає Науково-дослідний економічний інститут (НДЕІ), його внутрішні та зовнішні зв’язки. Висвітлюються спільні проекти з іншими установами, значимість та важливість співпраці для виробництва, суспільства та економіки в цілому.

В статті наведені реальні проекти, що вже були спільно розроблені та впроваджені, а також майбутні проекти, угоди яких підписано. Досліджено результати співпраці Інституту в сфері вищої освіти та науки. Також описано стратегію розвитку міжнародних зв’язків на найближче майбутнє.

Дослідження теми співпраці доводить, що спільні розробки та дослідження дають вагомі результати для всіх сторін-учасників, сприяє зростанню економічної та соціальної ефективності, підвищенню інноваційного та науково-технічного рівня виконання завдань, дає змогу обмінюватися досвідом, кадрами, проводити стажування, спільні наукові конференції та семінари, лекції як для працівників, так і для студентів.

 

 

Посилання

Денисюк В. А. Стратегія розвитку міжнародних зв’язків на 2012-2017 роки / В. А. Денисюк // Проблеми науки. – 2011. – № 11 – С. 11–17.

Тропіна В. Роль вітчизняної науки та високих технологій у входженні України до європейського інтеграційного простору / В. Тропіна // Фінанси України. – 2010. –№ 5. – С. 15–31.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ