ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ СУТНОСТІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВА
Ключові слова:
якість, конкурентоспроможність, продукція, конкурентоспроможність продукції, ринок, ефективність, конкурентні переваги.Анотація
Досліджено теоретико-методичні підходи до еволюції сутності поняття «конкурентоспроможність продукції». Визначено, що у сучасних умовах конкурентоспроможність продукції підприємства доцільно розглядати через призму параметрів, що її характеризують. Діагностовано відмінності конкурентоспроможності продукції від тих понять, які доцільно розглядати як її параметри.
Посилання
Абдульманов І.М. Економічна конкурентоспроможність господарюючих суб'єктів / Абдульманов І.М. : Казанський держ. фін. -екон. ін- т. – Казань, 2006. – 20 с.
Головіхіна С.А. Теоретичні основи визначення конкурентних переваг машинобудівного підпри-ємства [ Електронний ресурс] / С.А. Головіхіна, С.М. Шипілова // – 2004. – Режим доступу : http://www.lib.csu.ru/vch/8/2004_01/023.pdf
Гpібoв B. Конкурентоспроможність продукції [Електронний ресурс] / В. Грібов, В. Грузинів //. – 2006 – №94. – Режим доступу: http://www.inventech.ru/lib/predpr/predpr 0042 /
Єремєєва Н.В. Конкурентоспроможність товарів і послуг / Єремєєва Н.В., Калачов С.Л. : Колос, 2006. -192 с.
Іноземцев В. Привид конкурентоспроможності [ Електронний ресурс] / Іноземцев В. // Росія в глобальній політиці. -2007. – Режим доступу: http:// http://inozemcev.viperson.ru/wind.php?ID=376700&soch=1
Формування конкурентних переваг: від методології до технології [ Електронний ресурс] / Куликова Н.В. // ТІАРА – 2009.- Частина 1. – Режим доступу: http://www.collegian.ru/index.php/tiara/2009/125.html ? task = view
Ліфиць І.М. Теорія і практика оцінки конкурентоспроможності товарів і послуг /Ліфиць І.М.// Юрайт -М, 2001. – 2 -е видання. – 224 с.
Мінько Е.В. Якість і конкурентоспроможність / Мінько Е.В., Кричевський М.Л.// Пітер, 2004. – С. 44-49.
Осташков А.В. Маркетинг : навч. посібник / Осташков А.В. – Пенза, 2005. – 296 с.
Сабецкая Г. Ринкова модель конкурентоспроможності продукції / Сабецкая Г. // Маркетинг. – 2006. – № 1. – С. 29-33.
Степаненко Г. Комплексна оцінка конкурентоспроможності тваринницької продукції / Степаненко Г. // Агроекономіка. – 1998. – № 9. – С. 7-8.
Фасхиев Х.А. Застосування « воріт конкурентоспроможності» при розробці товарів / Фасхиев Х.А. // – 2008. – № 2. – С. 73-83.
Шалдюшов С.Н. Конкурентоспроможність і конкурентні переваги організації [ Електронний ресурс] / Шалдюшов С.М. //. – Режим доступу: http://www.cprsob. ru/_ld/0/29_3Hc.doc
Юданов А.Ю. Конкуренція : теорія і практика / Юданов А.Ю.// – Москва : АКАЛІС, 1996. – 272 с.
##submission.downloads##
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Сучасні проблеми економіки і підприємництво
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.