ОРГАНІЗАЦІЯ ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ РЕСУРСАМИ

Автор(и)

Ключові слова:

фінансові ресурси, оптимізація грошових потоків, фінансова стратегія, ефективність управління формуванням та використанням фінансових ресурсів.

Анотація

Фінансові ресурси виступають основним джерелом функціонування фірм, це кошти, що перебувають у розпорядженні підприємств і призначені для виконання ними певних фінансових зобов’язань. Для забезпечення економічного зростання на будь-якому підприємстві, незалежно від форми власності, розміру чи сфери діяльності необхідно виважено управляти фінансовими потоками, зокрема ефективно формувати й використовувати фінансові ресурси.

До фінансових ресурсів належать усі грошові фонди, а також та частина грошових коштів яка використовується у не фондовій формі. Від правильного управління та ефективної організації фінансовими ресурсами підприємства залежить і його фінансово-економічний стан і, головне, його становище на ринку в сучасних конкурентних умовах.

У даній статті розглядається сутність фінансових ресурсів підприємства та аналізуються особливості їх оптимізації, а також запропоновані заходи для вдосконалення формування та використання фінансових ресурсів на підприємстві; визначається та обґрунтовується необхідність впровадження заходів щодо оптимізації формування та використання фінансових ресурсів.

 

Посилання

Лукіна Ю. В. Формування та реалізація стратегії управління фінансами підприємства / Ю. В. Лукіна // Фінанси України. – 2006. – № 3. – С. 113 – 118.

Недрянко А.А. Оцінка ефективності використання ресурсів господарчої діяльності підприємства ЗАТ «Донецькриба» [Електронний ресурс] / А.А. Недрянко // Режим доступу: http: // web.znu.edu.ua/herald/issues/2010/Vest_Ek7-3-2010-PDF/256-262.pdf

Панченко А. І. Узагальнення моделі статистичної оцінки основних показників діяльності підприємства / А. І. Панченко // Фінанси України. – 2005. – № 3. – С. 133 -137.

Прушківська Е. В. Напрями вдосконалення, формування та використання фінансових ресурсів на підприємстві [Електронний ресурс] / Е.В. Прушківська // Вісник Запорізького національного університету. – 2010. – №3(7). – Режим доступу: http: // web.znu.edu.ua/herald/issues/2010/Vest_Ek7-3-2010-PDF/256-262.pdf

Савчук В.В. Стратегии и технологии управления финансами предприятия [Електронний ресурс] / В. В. Савчук // Финансовая консультация. – 2003. – № 22. – С. 4 – 9. – Режим доступу: http://readbookz.com/book/107/2548.html

##submission.downloads##

Номер

Розділ

ФІНАНСИ ТА ГРОШОВО-КРЕДИТНІ ВІДНОСИНИ В НАЦІОНАЛЬНІЙ ЕКОНОМІЦІ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВІ