ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ В УКРАЇНСЬКОМУ СУСПІЛЬСТВІ: ОЦІНКА ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ

Автор(и)

Ключові слова:

євроінтеграція, європейці, інтеграція, культура, менталітет, студенти, українці, цінності

Анотація

Стаття присвячена характеристиці основних тенденцій розвитку ціннісної системи українців. В статті аналізуються європейські та українські цінності різних поколінь, розкривається тенденція наближення менталітету сучасного студента до європейського. Досліджується патріотична свідомість українців паралельно з Європою. Відображується європейська направленість українців та їх бачення щодо безпосередньо України в складі Євросоюзу. Визначається найбільш привабливий фактор членства в ЄС на думку українських студентів. У статті охарактеризована  громадська та екологічна культура,  рівень толерантності українців 2017 року та студентів 2019 року. Стаття знайомить з результатами досліджень проведеним авторами цієї статті, «Євробарометром» та Інститутом Горшеніна у співпраці з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі. Особливу увагу акцентується на співставленні цінностей українців та європейців. Виділяються і описуються характерні особливості ментальної культури наших громадян. Актуальність даної статті полягає в сучасному аналізі відношення українців до Європейського союзу, дослідженні їх спільних цінностей як запоруки успішного партнерства.

Посилання

Інститутом Горшеніна у співпраці з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі (2017) Українське суспільство та європейські цінності, Київ: Інститутом Горшеніна. - [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://jeanmonnet.kpi.ua/en/project-results/

European Commission (2018) Standard Eurobarometer 89 , Brussels: Kantar Public Brussels. - [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion/index.cfm/ResultDoc/download/DocumentKy/83548.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-07-23

Номер

Розділ

ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ