ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ РИНКУ АВТОМОБІЛЬ-НИХ ШИН В УКРАЇНІ

Автор(и)

  • В.В. Красношапка
  • Назар Козуб НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського", Ukraine

Ключові слова:

ринок автошин, місткість ринку, бренд, імпорт та експорт автошин, виробництво шин, купівельна спроможність.

Анотація

В статті аналізується ситуація ринку автомобільних шин, що склалася в останні роки, зокрема тенденції пов’язані зі збільшенням чисельності легкових автомобілів в країні за рахунок значного ввезення вживаних автомобілів на Єврономерах. Також приділено увагу питанню виробництва вітчизняного бренду автошин «ROSAVA». В статті визначено найближчі перспективи розвитку даного ринку.

Економічна та геополітична криза, які привели до статистичного скорочення автомобілів в Україні, суттєво відобразились і на ринку автомобільних шин, який протягом останніх років значно впав. Інша тенденція, що супроводжує ринок автомобільних шин – розвиток сегменту реставрації шин – собівартість оновленої покришки в декілька разів нижче, а ефективність, при низьких доходах споживачів – знаходиться на задовільному рівні.

В статті розглянуто технологічний процес та доцільність виготовлення автомобільних шин. Наведено середньостатистичну вартість технологічного обладнання, яке необхідне для виробництва кінцевої продукції. Також наведені статистичні дані, які вказують на популярність торгівельних марок автомобільних шин в Україні. В статті наявні дані про виготовлення автомобільних шин в Україні за останні 14 років. В дослідженні також приділено увагу механізму формування прибутковості та окупності такого виробництва.

Посилання

A. Kotler, D. Caslion (2009) Chaotic: Management and Marketing in the Age of Turbulence, Kyiv: .

(2017) Dynamics of demand for tires, Available at: http://autoshini.com/news (Accessed: December 2017).

(2017) Rosava: the results of 2016, Available at: https://kopeyka.co/blog/rosava-best-summer-tyres-2017 (Accessed: December 2017).

(2013) Tire market overview, Available at: http://www.marketing-ua.com/articles.php?(Accessed: October 2017).

(2013) ROAD TIRE MARKET OVERVIEW IN UKRAINE, Available at: http://www.mayak.zp.ua/review-analysis/3441-obzor-rynka-avtomobilnykh-shin-v-ukraine. (Accessed: December 2017).

(2012) Car tire production technology, Available at: http://hromax.ru/texnologiya_ proizvodstva_shin (Accessed: December 2017).

(2013) Production of tires for cars, Available at: http://moybiznes.org/proizvodstvo-shin-dlya-avtomobilej (Accessed: December 2017).

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-01-03

Номер

Розділ

ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ