ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЧНИХ ПЛАНІВ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ З МЕТОЮ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ

Автор(и)

  • Алла Володимирівна Гречко к. е. н., доцент, НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», Ukraine
  • Вікторія Володимирівна Лучка Студентка кафедри економіки та підприємництва , ФММ, НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського", Ukraine

Ключові слова:

стратегічний план, сталий розвиток, планування, стратегія, глобалізація.

Анотація

В статті досліджено поняття сталого розвитку промислових підприємств й запропоновано методичні підходи для його оцінки, а також здійснено пошук шляхів підвищення ефективності стратегічного планування на виробничих підприємствах. Розглянуто алгоритм формування сталого розвитку промислових підприємств з врахуванням таких факторів як: внутрішнє та зовнішнє середовище та місія підприємства. Доведено, що для вирішення проблеми забезпечення сталого розвитку підприємства необхідно насамперед вирішити питання з соціальними та економічними проблемами на підприємствах. В ході дослідження виявлено, що в першу чергу в економічних умовах, які склались на сьогоднішній день в Україні, стратегії розвитку впроваджують великі промислові підприємства, оскільки саме такі суб’єкти господарювання мають необхідну для цього трудові та фінансові ресурси. Визначено, що для значної частини підприємств ідея сталого розвитку є не пріоритетним напрямком через першочерговість завдань мінімізації витрат та пошуку шляхів підвищення конкурентоспроможності на ринках.

Посилання

Akunina A. R. (2017) 'Management of the enterprise in the conditions of globalization', Problems of modern economy, VII (№3), pp. Pp. 262-265 . 2. Zhovko O. (2017) 'Formation of a strategy for the sustainable development of industrial enterprises', Business credit, IX (1), pp. Pp. 154-159. 3. Gerya V. (2017) The Concept of Sustainable Development of Industrial Enterprises, Available at: http://knutd.edu.ua/publications/pdf/Visnyk, (Available: October 05, 2017). 4. Gres D.I. (2018) Strategies for Sustainable Development of Enterprises, Available at: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/11, (Available: June 21, 2018). 5. Zayets O. (2018) Global Transformation Planning and Development Stage, Available at: http://journals.khnu.km.ua/vestnik/pdf/ekon2018, (Available: May 15, 2018).

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-07-23

Номер

Розділ

ЕКОНОМІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ