ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ ВИКОРИСТАННЯ ВИРОБНИЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА
Ключові слова:
виробничий потенціал, підприємство, промисловість, показники, елементи, оцінка, рівень, ресурсиАнотація
В статті розглянуто питання оцінювання використання виробничого потенціалу промислового підприємства. Запропоновано перелік показників, розрахунок яких дозволить оцінити рівень використання промислово-виробничого персоналу, оборотних фондів, основних виробничих фондів та інформаційних ресурсів. Визначено три рівні виробничого потенціалу з відповідною характеристикою. Запропонована методика оцінювання виробничого потенціалу підприємства дасть змогу оцінити використання кожного з його елементів, що в подальшому дозволить ефективно управляти даним суб’єктом господарювання.
Посилання
Болюх М. А. Економічний аналіз / М. А. Болюх, В. З. Бурчевський, М. І. Горбатюк // – Київ: Навчальний посібник КНЕУ, 2009. – 540 с.
Ванькович Д. В. Удосконалення системи управління фінансовими ресурсами промислових підприємств / Д. В. Ванькович // – К. : Фінанси України. – 2013. № 7. – С. 44 – 50.
Володина O. A. Производственные ресурсы предприятия и эффективность их использования. / O. A. Володина // Пенза: Экономика предприятия. Издво. Пенз. гос. унта, - 2012. №12 - 60 с.
Герасимчук З.В. Виробничий потенціал регіону: методика оцінки та механізми його нарощування / З.В. Герасимчук, Л.Л. Ковальська // Луцьк: ЛДТУ, 2003. — 242 с.
Мельник Л.Г. Экономіка інформації і інформаційні системи підприємств: Навчальний посібник / Л.Г. Мельник, С.Н. Ільяшенко, В.А. Касьяненко // Суми: «Університетська книга», 2004. – 400 с.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Сучасні проблеми економіки і підприємництво
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.