КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ РЕГІОНІВ: СКЛАДОВІ І КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ

Автор(и)

  • Г.С. Котенко cт.викладач кафедри готельно-ресторанної справи інституту туризму ПНУ ім. Василя Стефаника,
  • Р.М. Котенко асистент кафедри готельно-ресторанної справи інституту туризму ПНУ ім. Василя Стефаника,

Ключові слова:

конкурентоспроможність регіонів, валовий регіональний продукт, глобальний індекс конкурентоспроможності складові, критерії оцінки

Анотація

В статті розглянуті терміни, сформульовані особливості конкурентоспроможності регіону, визначені складові і критерії оцінки.

 

 

Посилання

Варналій В.С. Соціально-економічний розвиток регіонів України: тенденції та стратегічні пріоритети / Варналій В.С. // Вісник Львівської Комерційної академії. – Львів.: ЛКА, 2005.

Конкурентоспроможність регіонів України: сталі проблеми. Аналітична доповідь Центру Разумкова. – К.: 2008.

Кілієвич О. Конкурентоспроможність регіонів у контексті глобалізації та євро інтеграційних процесів. Аналітична доповідь. – К.:2008.

Маргарета Дрземік Хану, Тєрі Гейгер. Звіт про конкурентоспроможність України. Всесвітній економічний форум. 2008.

Портер М. Конкуренція : учеб. пособие / Портер М. ; пер. с англ. ; ред. Я.В. Заблоцкий. – М.: 2000.

Стеченко Д.М. Інноваційні форми регіонального розвитку / Стеченко Д.М. – К.: Вища школа, 2002.

The competitive Advantage of Nation. New York: Tne Free [Електронний ресурс]. – Режим доступу: Press.http://www.isc.hbs.edu/econ-naticomp.htm.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ