Оцінювання ефективності логістичної діяльності підприємства електронної торгівлі

Автор(и)

  • Інна Василівна Ігнатенко
  • Марина Анатолівна Пічугіна

Ключові слова:

електронна торгівля, системний підхід, ефективність логістичної діяльності.

Анотація

У статті на основі підходів до оцінювання ефективності (цільовий, еталонний, баланс інтересів, операційний, системний) досліджено ключові складові оцінювання логістичної діяльності на підприємстві електронної торгівлі. Окреслено поняття «електронна торгівля». Визначено основні показники, що характеризують ефективність логістичної діяльності та рівень логістичного обслуговування. Запропоновано здійснювати комплексну оцінку логістичної діяльності як найбільш об’єктивним, охоплюючим всі аспекти та детальним методом. Розглянуто принципи LFA для проведення дослідження, метою якого є виявити проблемні місця, визначити можливості покращень, розробити плани впровадження нових технологій. Зроблено висновок про доцільність використання методології логістичного аудиту Logistics Field Audit. Представлена методологія істотно скорочує дистанцію між об’єктивною оцінкою та розробкою рекомендацій. У результаті методологічний підхід до оцінки ефективності логістичного управління дає можливість покращити конкурентні позиції, знизити витрати та підвищити прибуток компанії, яка працює у сфері електронної торгівлі.

Посилання

Іваницька Т.Є. (2013) Методичний підхід до оцінки ефективності управління підприємством на основі логістичних критеріїв, №2 edn., Дніпро.

Паласюк Б. (2012) Логістичне управління підприємством: сутність і основні принципи, №3 edn., Дніпро: Галицький економічний вісник.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-06-28

Номер

Розділ

ЕКОНОМІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ